Folkehelsekampanjen Sykle til VM starter 17. april 2017
 
 

Folkehelsekampanjen Sykle til VM starter 17. april 2017

Sykkel-VM arrangeres i Bergen og bergensregionen 16-24.september 2017. Dette er et av verdens største idrettsarrangement. Mesterskapet er over 9 dager og samler utøvere fra mer enn 85 nasjoner. Sykkel VM vises til over 300 millioner TV-seere og det ventes rundt 500.000 tilskuere.
Idrettsarrangementer skaper ofte en gnist i befolkning til å bli mer fysisk aktiv. Vårt fokus er at VM skal gi sykkelglede for alle, og bidra til et løft for folkehelse, byutvikling og miljø. Alle typer sykler vil kunne brukes, som blant annet el-sykkel, sparkesykkel, tandemsykkel eller man kan gå eller jogge.
 
Folkehelsekampanjen er et samarbeid mellom Norges Cykleforbund ved Bergen 2017, TV2 og Transportøkonomisk institutt. Deltakerne bruker mobilapplikasjonen «Sykle til VM» for å registrere fysisk aktivitet. Det er også laget en side www.sykletilvm.no, hvor lærerne kan registrere aktivitet i etterkant for elevene.
 
Det vil være premier på flere GPS-punkter. Et gavekort vil komme inn på mobilen med premier. Deltakerne er også med i trekningen av hovedpremier. Eksempler på hovedpremier er blant annet billetter til Sykkel VM i Bergen og VIP-plasser sammen med TV2 til finaledagen i Tour France inkludert reise og opphold.
 
Kampanjen retter seg mot hele befolkningen, men barn og unge er høyest prioritert. Bergen 2017 har siden 2015 gitt barn og unge sykkelopplæring gjennom prosjektet «Alle barn sykler» i samarbeid med blant annet Trygg Trafikk. Det foreligger mer informasjon om prosjektet på våre websider. Bergen kommune har også utviklet et undervisningsopplegg, der sykkel er knyttet opp mot flere fag i skolen med utgangspunkt i kompetansemålene i læreplanen. Undervisningsopplegget er tilgjengelig for alle skoler i Norge.
 
Konkurranser
Det blir lagt opp til konkurranser mellom fylker, kommuner og skoler. Vi vil premiere de som har lykkes med å få flere i aktivitet. Oppdaterte resultater vil til enhver tid vises på websiden sykletilvm.no. Vi kan gi resultatene i fra kampanjen, slik at dere kan dokumentere det gode folkehelsearbeid kommunen gjør. Fylkene, kommunene og skolene kan også delta på publikumsritt og sykkeltog i VM-uken. Påmelding på Bergen2017.no. Vi håper kampanjen kan være en god oppladning til deltakelse sykkel aktivitetene for små og store i VM-uken.
 
Påmelding
Mobilapplikasjonen vil bli klar for nedlastning i løpet av mars måned.
 
Påmeldingen for skoler er åpen fra 2.april på www.sykletilvm.no.
 
Det er gratis for alle å delta.

Sist endret av Arne Lindbach, 16-03-2017
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik