Ordfører med oppfordring til byens gårdeiere med stein/skifertak
 
 

Ordfører med oppfordring til byens gårdeiere med stein/skifertak

Jeg sitter på rådhuset og ser fra mitt kontor mot sør/øst og vest at det er mange tak i sentrum som er steinlagt, det samme ser jeg mot nord i matpausen fra spiserommet på rådhuset.
Jeg ser også at det er svært mange bygninger som har takstein som er løsnet og mangler.
 
Det slo meg at dette egentlig kan være ganske farlig. Det kan jo løsne en stein i ny og ned, er vi skikkelig uheldig så kan det jo faktisk gå menneskeliv.
 
Dette er selvsagt helt unødvendig, jeg oppfordrer derfor alle gårdeiere med takstein til å ta en skikkelig sjekk av taket.
De fleste gårdene er jo bygget rett etter krigen, og det er vel derfor heller ikke usannsynlig at noen spiker er rustet av, eller at en og annen lekter under steinene muligens er råtne.
 
For øvrig kan jeg informere om at Vadsø kommune også har noen bygninger med takstein. En av dem er sentrum skole som snart skal restaureres. Ellers har kommunen selv takstein på både servicekontoret i sentrum og rådhuset.
 
Her har Vadsø Kommunale Eiendomsselskap KF tilsyn hvert andre år nettopp for å følge med at det ikke skjer unødvendige skader.
 
Så igjen, jeg oppfordrer alle byggeiere med skifer på taket til å ta en ekstra sjekk i vår både for å verne om deres verdier, men også for å unngå unødige personskader.
 
Med vennlig hilsen
Ordfører
Hans-Jacob Bønå

Sist endret av Arne Lindbach, 02-05-2016
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik