FlyViking til Vadsø
 
 

FlyViking til Vadsø

Varaordfører Otto Strand tok i mot flygrunder Ola Giæver jr. og besetningen når de gjennomførte den første flygningen til Vadsø på tirsdag, og dermed markerte startskuddet for den faste ruten mellom Vadsø og Tromsø.
Under finner du bilder fra den første landingen og varaorførerens velkomsthilsen til FlyViking.
 
 
VELKOMMEN TIL VADSØ!
Vadsø kommune ønsker FlyViking hjertelig velkommen hit! Flytrafikken er viktige pulsårer for folk som skal på ferie eller til sykehus, for næringslivsfolk som skal utvikle bedrifter og for politikere som skal bygge samfunn.
 
Vadsø er en kommune med omfattende kompetanse og erfaring, bl.a. når det gjelder kontakt med Finland og Russland, innkjøp, kultur og administrasjon.
 
Like før dere landet her, fløy dere over et landemerke i Vadsø; luftskipsmasta på Vadsøya. Der fortøyde luftskipene Norge og Italia på 20-tallet på sin ferd nordover. Så har vi hatt en periode med sjøflyruter før flyplassen sto klar i 1974.
 
Flyselskaper som Varangfly og Norving har operert her i kortere perioder, men i all hovedsak er det Widerøe som har vært og er operatør. Når det gjelder flypriser i Norge, er det et tankekors at vi kan få billetter fra Kirkenes til Oslo som koster mye mindre enn billetter fra Vadsø til Tromsø. Her ser vi en mulighet for at FlyVikings ruter kan bringe en positiv forandring, noe vi hilser velkommen! Og jeg har registrert at Wikipedia allerede har fått med seg at dere begynner å fly på Vadsø fra i dag.
 
I disse dager skjer det endringer i våre fylker; Stortinget har vedtatt at Troms og Finnmark skal slås sammen. Og jeg forstår at dere i ågr hadde med passasjerer som skal delta på det fellesmøtet som holdes i Kirkenes i dag mellom fylkestingene i Troms og Finnmark. Med denne sammenslåinga blir forbindelsen Vadsø-Tromsø stadig viktigere. Her kan Flyviking-ruter bidra til å fremme kontakt og samarbeid.
 
I tidligere tider dro vikingene på tokt og handelsreiser sjøveien, ikke alltid like fredelige. Dagens vikinger drar altså luftveien, og vi ønsker dere lykke til med fredelige luftferder i tida fremover.

Varaordfører
Otto Strand
 

Olav Giæver Jr. stakk hodet ut og hilste på de oppmøtte etter landingen.
 


Varaordfører tar imot besetningen fra FlyViking.
 

Varaordføreren overrakte blomster, en velkomstgave og holdt en liten tale.
 

Besetningen og varaordfører foran det første flyet fra FlyViking som landet i Vadsø.

Sist endret av Arne Lindbach, 01-11-2017
 
 
Kontakt oss

 
 
 
 
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik